Inte utan min mobil

jonas-mobil

Japaner är världsbäst på att pendla och visste för över tio år sedan att inbetweentimes var den mobila medievärldens primetime.
Följ med vår något mer än normalt uppkopplade utvecklingschef Jonas och döm själv: Har våra ändrade vanor ändrat mediers affärsstrukturer?
Hot eller möjlighet?

 

06:15 

Går upp, kollar dagens väder, timme för timme. Naturligtvis -använder jag två källor. Inget mediesurfande före duschen,
det vore ju faktiskt sjukligt.

06:40

Hämtar tidningen och läser alla delarnas framsidesrubriker, spanar in två-tre artiklar att sätta tänderna i senare. Uppdaterar Facebookflödet.

06:50

Frukost med barnen. Utan tidning. Alla pratar med varandra, även pappa.

07:20

Kollar de senaste nyheterna. Tidigare var det här ett finfint mobil.dn.se eller mobil.aftonbladet.se-läge. Men nu föredrar jag nyhetstjänster med aggregerat, som blandar innehåll från olika nyhetswebbar, både i Sverige och resten av världen. Som Schibsteds nya Omni (inte lanserad än, men lovande), Zite och Flipboard. Flipboard vinner oftast, för där kan jag spara läsningen i en lättnavigerad Spotify-liknande lista: ”Min läsning”.

07:50

I bilen, lyssnar på Sveriges Radio. Motstår frestelsen att sjunga med i musikradions gamla hits.

08:05

Parkerar, uppdaterar Facebookflödet.

08:10

Om innehållet P1 eller P3 var intressant plockar jag fram SR-appen på tunnelbanan. Annars lyssnar jag på en bra mediepod. Det finns hur många som helst och jag lyckas aldrig hålla jämna steg med utgivningstakten. Skumläser Flipboard och bokmärker ytterligare artiklar från sajter som The Atlantic, The Huffington Post eller liknande.

12:30

Lunch. Läser en av de sparade länkarna.

18:00

På tunnelbanan och bussen hem hinner jag med ännu flera länkar i min personliga Flipboardtidning. Utrikesnyheter, eller analyser om medier, är mina favoriter, från favoritkällan The Atlantic.

19:10

Kliver av bussen, kollar Facebook och Twitter. Jag märker att jag använder sociala medier allt mindre. Men jag gillar att många användare ser till att lyfta fram dagens bästa inlägg, skönt med hjälp med urvalet i det gigantiska utbudet.

22:00

Barnen har somnat,  tid för tidningar. Här är jag inte mer systematisk än att jag tuggar i mig det som lockar. Ett väl presenterat innehåll fångar, alltså det som papperstidningar alltid gjort så bra. Poison of choise? SvD, Fokus, National Geographic och Filter.

Skriv ett svar